ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Τι είναι η ιστοσελίδα ;

Με την απόφαση σας να δημιουργήσετε μια σύγχρονη ιστοσελίδα, ουσιαστικά αποφασίζεται να ενοικιάσετε ένα “εικονικό κατάστημα” σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ικανότητα του να μπορείτε να προβληθείτε οπουδήποτε στον κόσμο ή στην Ελλάδα, σε οποινδήποτε δίνει νέες δυνατότητες στην επιχείρηση σας. Έτσι χρησιμοποιύμε τις ικανότητες του διαδυκτίου της εικόνας και του σχεδιασμού για να παραχτεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Webdesign

Πάνω απο το 47% των χρηστών, χρησιμοποιούν το smartphone τους ώστε να σερφάρουν στο διαδίκτυο. Έτσι η σελίδα σας θα πρέπει να είναι επίσης σχεδιασμένη για αυτό.

Λόγοι δημιουργίας ιστοσελίδας

όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι πλέον πελάτες πριν μεταβούν στο κατάστημα σας , θα αναζητήσουν στο Google Maps οδηγίες, κρητικές και φυσικά θα επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας ώστε να βεβαιωθούν πως οι ανάγκες τους θα καλυφθούν. Εάν δεν βρούν κάτι απο τα παραπάνω πιθανότατα θα μεταβούν στην δεύτερη επιλογή τους. Επιπλέον το κόστος για την δημιουργία των παραπάνω είναι αρκετά μικρό και φυσικά γίνεται απόσβεση άμεσα απο την εμπειρία πελάτη.

Μπορείτε να ξεκινήσετε μια ιστοσελίδα οποιαδήποτε στιγμή, να εκθέσετε τα προιόντα σας δίχως να πουλάτε και στην συνέχεια να την μετατρέψετε σε ηλεκτρονικό κατάστημα. Αυτό που θα σας βοηθήσει και επιχειρηματικά αλλά και να ξεχωρίσετε είναι:

 • Στατιστικά της σελίδας και επισκεψημότητα (τι επιλέγουν να βλέπουν οι πελάτες;)
 • Σελίδες και προιόντα με την μεγαλύτερη επισκεψημότητα
 • Αναζητήσεις που έχουν κάνει με εσάς μέχρι και πόσες φορές σας έχουν ψάξει στους χάρτες.
Webdesign

Στατικές σελίδες ή δυναμικές ;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα φυσικά και είναι πανέυκολη. Επιλέγουμε δυναμικές σελίδες. Οι στατικές σελίδες είναι πιο εύκολες στην συντήρηση και την κατασκευή αλλά δυστυχώς δεν προσαρμόζονται στις έξυπνες συσκευές. Ο χρήστης θα πρέπει να κάνει zoom ,να μετακινεί την οθόνη συνεχώς για να δεί κάτι και τελικά να φύγει αγανακτισμένος. Οποτε οι στατικές σελίδες ανοίκουν σε μιά άλλη εποχή τότε που οι χρήστες δεν είχαν tablets & smartphones. Εύκολη επιλογή η δυναμική σελίδα καθώς προσαρμόζεται σε κάθε συσκευή και ο χρήστης έχει την βέλτιστη εμπειρία.

Επιλέξτε η σελίδα σας να σας παρέχει διαχειριστικό μενού.

Όταν η σελίδα σας θα τελειοποιηθεί και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο σίγουρα θα χρειάζεστε να πραγματοποιήτε αλλαγές σε αυτή. Για να μήν γίνετε κολλητοί με τον developer ζητήστε από την αρχή ένα διαχειριστικό περιβάλλον ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε και να πραγματοποιήστε αλλαγες. Το πάνελ διαχείρησης είναι αρκετά εύκολο και κατανοητό εφόσον επιλέξετε να αναπτύξετε την σελίδα σας με wordpress. Ζητήστε το προιόν αυτό και φυσικά θα δείτε πως επωφελείστε ακόμα και στην περίπτωση που επιθυμείτε να αλλάξατε προγραμματιστή καθώς ο επόμενος θα χρειστεί λιγότερο χρόνο για να δει το site σας.

Κόστος και χρόνος υλοποίησης

Θα αναρωτιέστε για το κόστος και τον προσωπικό χρόνο που θα δαπανίσετε για να ετοιμάσετε την ιστοσελίδα σας. Αρχικά το κόστος. Δημιοργόντας μια ιστοσελίδα, αρχικά ενοικιάζουμε ένα ονομα της επιλογής μας πχ www.jimavridis.com , jimavridis.gr κλπ. το όνομα αυτό το πληρώνουμε είτε ετησίος είτε ανά 2 χρόνια και φυσικά η τιμή απόκτησης είναι μικρότερη της τιμής ανανέωσης. Έτσι για να αποκτήσουμε το πρώτο μας όνομα για 2 έτη το ποσό κυμαίνεται από 17 με 40 ευρώ αναλόγα με την εταιρεία. Το ποσό αυτό θα το καταβάλουμε κάθε 2 έτη. Να σημειωθεί πως μπορούμε να αγοράσουμε όσα ονόματα θέλουμε και όλα να πηγαίνουν στην ίδια σελίδα. Αφού έχουμε στα χέρια μας το όνομα , στην συνέχεια θα χρειαστούμε έναν server. Αλλιώς θα το έχετε ακουστά ώς πακέτο φιλοξενίας. Το πακέτο αυτό το ενοικιάζουμε από γνωστές εταιρείες ετησίος , με το κόστος να κυμαίνεται από 50 έως εκατοντάδες ευρώ. Μια βασική ιστοσελίδα δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από το αρκικό πακέτο. Εάν όμως έχετε υψηλή επισκεψημότητα και χιλιάδες χρήστες κάθε λεπτό τότε το πακέτο θα πρέπει να αναβαθμιστεί με το ανάλογο αντίτιμο. Για αρχή όμως επιλέγουμε βασικό πακέτο ώστε να φιλοξενηθεί η ιστοσελίδα μας.

Έτσι έχοντας το όνομα και τον χώρο που θα δομηθεί η σελίδα χρειαζόμαστε και τον προγραμματιστή. Το μεγαλύτερο κόστος καθώς για την δουλειά του απαιτούνται αρκετές ώρες. Αλλά αυτό επίσης έχει να κάνει με παρακάτω δεδομένα. Έχετε φωτογράφο ; που θα βρείτε υπέροχες φωτογραφίες για τον χώρο και τα προιόντα σας ; έχετε γραφήστα να σας παραχωρήσει τα λογότυπα για την σελίδα σας ; έχετε κείμενα αναλυτικά ώστε να περιγράφουν τι ακριβώς σας κάνει να υπερέχετε ; Εάν ναι , τότε ο προγραμματιστής θα πρέπει να σχοληθεί μονάχα με το κομμάτι του site και να πληρωθεί μονάχα για αυτό. Εάν όχι τότε θα πρέπει να ασχοληθεί ως ομάδα και να είναι σε επαφή με γραφίστα και φωτογράφο για το άριστο αποτέλεσμα.

Τέλος ο προσωπικός σας χρόνος δεν πρόκειται να είναι ποτέ υψηλός. Θα χρειαστείτε ελεύθερα απογεύματα απο την πολυθρόνα του σπιτιού σας ώστε να παρακολουθείτε την πορεία της ιστοσελίδας, να αναφέρετε λάθη ή να γράψετε ένα ωραίο κείμενο.

Προσοχή στα δωρεάν πακέτα φιλοξενίας και τις διαφημίσεις “ΔΩΡΕΑΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ” ή “ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ 100Ε” συνήθως απαιτούν υψηλά ποσά συντήρισης και δεν περιέχουν ούτε γραφιστικά ούτε φωτογραφίες ούτε κείμενο. Σας παραδίδεται ένα κενό site !

Συμπέρασμα

Εάν επιλέξετε να εισέλθετε στον ψηφιακό κόσμο με μια νέα σελίδα τότε κάντε το σωστά. Πραγματοποιείστε την έρευνα αγοράς σας και μην πέσετε σε παγίδες του δωρεάν και με λίγα χρήματα. Να είστε σίγουροι πως η σελίδα σας καλύπτει τις παρακάτω προδιαγραφές:

 • Διαχειριστικό μενού
 • Γραφιστικά και λογότυπο
 • Φωτογραφίες ή βίντεο
 • Κείμενα σελίδας
 • Κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης
 • Στατιστικά
 • Φιλοξενία και όνομα
 • Email ιστοσελίδας (πχ info@website.com)
 • Δυναμική σελίδα και εμφάνιση για smartphone.

Είμαι στη διάθεση σας να βοηθήσω και να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία σας. Επιλέξτε σωστά !

  Start typing and press Enter to search